Wanneer voordelen van een product worden bekeken, worden deze automatisch vergeleken met die van een ander product. Vanzelfsprekend dat de grootste concurrent, Apple iPhone, ter sprake komt. De Apple iPhone-serie heeft dit jaar een sprong vooruit gedaan, met nieuwe hardware mogelijkheden zoals draadloos opladen en, in het geval van de iPhone X, een high-res OLED scherm. Maar hoewel iPhones het beste zijn dat ze ooit zijn geweest, bieden Android-telefoons nog steeds een veel betere combinatie van waarde en mogelijkheden dan Apple’s beperkte collectie.
Android biedt de consument keus uit een breed scala aan hardware en software. Ook wordt er toegang geboden tot belangrijke technologieën, zoals 3,5 mm koptelefoonaansluitingen en USB-C-poorten die niet te vinden zijn op de nieuwste iPhones. Een ontgrendelde Android-telefoon kost ook veel minder dan Apple’s minst dure handset, de iPhone SE.

De 10 voordelen die de Androidgebruiker heeft op de iPhone gebruiker.

  • Om een iPhone aan te schaffen, heb je exact acht keuzes: de iPhone SE, de iPhone 6s, de iPhone 6s Plus en de iPhone 7, de iPhone 7 Plus, de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. Er zijn meer dan een dozijn goede Android-telefoons die minder dan de SE kosten. Een solide handset zoals de Moto G5 Plus – die een 5,2-inch, 1080p scherm heeft; een slimme Snapdragon 625 CPU; en een goede 12-MP camera – bijvoorbeeld.
  • 3,5 mm koptelefoonaansluitingen. Alle modellen sinds de iPhone 7 ontbreken de 3,5 mm audio aansluiting, waarmee een paar standaard koptelefoons aangesloten kunnen worden. Als je muziek wilt luisteren op de Apple-handset, is een dongle, een set Bluetooth-koptelefoons of een set die gebruik maakt van hun eigen Lightning-connector vereist. Met uitzondering van de Moto Z en Google Pixel / Pixel 2, hebben de meeste Android-telefoons nog steeds deze populaire poort, inclusief alle populaire handsets van Samsung, LG en OnePlus.
  • USB Type-C laadpoorten met snelle oplading. Als je een iPhone wilt opladen of om welke reden dan ook op de computer aansluit, is een kabel nodig met de eigen Lightning-poort van Apple. Helaas, anders dan iPhones en iPads, worden geen apparaten met deze Lightning gekoppeld, waardoor niet dezelfde set kabels gebruikt kan worden voor ander apparatuur. Dit is ironisch, omdat Apple MacBooks wel opladen via USB-C.
  • Het aanpassen van Widgets en Skins. Met de iPhone ben je beperkt tot een paar widgets om uit te kiezen, maar met een Android kun kiezen uit duizenden widgets, die op de Homescreen of Lockscherm leven en alles bieden, van muziekweergave naar weer en notitie. Fabrikanten zoals Samsung en LG voegen aangepaste “skins” toe, los van het kernbesturingssysteem en bieden een unieke uitstraling en genot. Beter nog, is de mogelijkheid er jouw eigen launcher te installeren of een aangepast thema toe te voegen, waardoor uw telefoon helemaal verschillend en uniek van jou is.
  • Veel meer hardware opties, waaronder robuuste telefoons. Het is leuk om te weten dat de nieuwste iPhones waterbestendig zijn, maar als jij je echt zorgen maakt over je telefoon, dan zijn er nog echt robuuste handsets, zoals de Moto Z2 Force, die een scherm heeft dat gegarandeerd is om niet te kraken voor vier jaar. De LG X-modellen valt ook te overwegen, die is schokbestendig tot maximaal 1,20m van de grond af.
  • Android heeft een echt, werkend bestandssysteem. Wil je bestanden van je iPhone naar je computer kopiëren? Dan moet iTunes geïnstalleerd en een account gecreëerd worden, zelfs dan kun je alleen mediabestanden, zoals foto’s, heen en weer bewegen. Sluit een Android-telefoon aan op de pc, dan installeert het direct als een extern station vol met mappen die kunnen worden gesleept en neergelaten.
  • Een terug-knop heeft de iPhone niet. De terug-knop van Android biedt een heel simpele en handige manier om terug te keren naar een vorige scherm, ongeacht waar je bent. De knop werkt zelfs over apps.
  • Multiwindow-ondersteuning. Als multitasken op je telefoon een vereiste is, kies voor een Android-telefoon. De laatste twee versies van het mobiele besturingssysteem van Google, Android 7 Nougat en Android 8 Oreo, hebben een ingebouwde multiwindow-modus, waarmee bijvoorbeeld de bedrijfswebpagina in één venster kan worden bekeken, terwijl je de e-mail van de chef beantwoordt in een ander.
  • Schrijven met een Stylus-pen. De Samsung Galaxy Note 8 wordt geleverd met de extreem krachtige S Pen, en de onboard-software die je in staat stelt om de stylus te gebruiken voor tekenen, instant messaging en scribbling notities, zelfs wanneer het scherm van de telefoon uit staat. LG maakt ook een aantal stijlvolle telefoons, waaronder de G4 Stylus en de Stylo 3.
  • De Android biedt meer inlog –en verificatieopties. De iPhone gebruikt Apple’s Touch ID-vingerafdrukherkenning om met één aanraking in te loggen, maar ze bieden geen gezicht of retina herkenning. De iPhone X biedt gezichtsherkenning maar geen vingerafdruk of retina-optie. Android-apparaten bieden een breed scala aan verificatieopties. De recente Samsung Galaxy-telefoons bieden bijvoorbeeld vingerafdruk, retina of gezichtsherkenning.

Conclusie

De Android –en iPhonetoestellen hebben beide hun voor –en nadelen, maar de voordelen van een Android overtreffen die van een iPhone.