Het kan dat je nieuw bent met een Android-systeem of dat je bekend bent met Google Play Store, maar alleen de hoognodige apps wenst te installeren op je mobiel of tablet. Het aantal apps dat beschikbaar is voor de Android, ligt in de buurt van 120 miljoen. Mocht je de apps doorbladeren, één per seconde, neemt dat pakweg 23 dagen van je in beslag. Niemand zal zoveel tijd willen verspillen, dus komt hieronder een lijst met apps die zeker niet mogen ontbreken op je toestel.

Lijst van enkele Apps die heel goed van toepassing komen op je Android

 • Het lijstje wordt aangevangen met Google Maps. Deze app is de meest gebruikte ter wereld, volgens onderzoek. Het is geïnstalleerd op wel 54% van alle smartphones. Niets is beter dan de af te leggen weg te zien en te weten waar bepaalde plekken liggen.
 • Met 44% staat Facebook als tweede op de lijst. Deze app is wereldwijd bekend en wordt voornamelijk gebruikt om met (oude) vrienden in contact te komen.
 • Youtube zal zeker niet ontbreken uit dit lijstje. Het wordt voor zoveel meer gebruikt dan alleen het bekijken van de nieuwste video’s. Nu je ook nog betaald wordt aan de hand van het aantal bekijkers van jouw video, is het zeker het downloaden en gebruiken waard.
 • Evernote. Evernote houdt lijsten bij, neemt notities op, je ku
 • nt er geluid mee opnemen, is een te doen-manager, webpage knipper en allround digitale multifunctionele tool. Het is in eerste instantie overweldigend, maar je zult snel een groot aantal manieren vinden om het goed te gebruiken. Een favoriete kenmerk is optische karakterherkenning (OCR), waardoor tekst in foto’s doorzoekbaar wordt. Wanneer jij een visitekaartje overhandigt krijgt, maak je gewoon een foto van en alle kritische informatie wordt vastgelegd. Het is daarna terug te vinden tussen alle apparaten en computers, evenals op het web toegankelijk.
 • Facebook Messenger. Facebook Messenger is geladen met klokken en fluitjes, een enorme bibliotheek met stickers, video- en spraakoproepen, en de mogelijkheid om berichten te verzenden. Deze app is ook verrassend beveiligd. Je kunt geheime berichten versturen die gebruik maken van end-to-end-encryptie, zodat niet de FBI noch Facebook deze kan lezen. Het invoeren van een telefoonnummer is optioneel.
 • Google Drive. Google Drive is niet alleen een cloud opslag service. Naast het synchroniseren en opslaan van bestanden bevat Google Drive een krachtige mobiele office suite, zodat je bestanden kunt maken en bewerken via je telefoon. Drive kan zelfs je bestanden lokaal opslaan om offline te bekijken en te bewerken. Het vervangt misschien niet de opties die de desktop biedt, maar het komt verrassend dichtbij.
  LastPass. Mensen zijn slecht in wachtwoorden ontwerpen slecht in dingen herinneren. Gelukkig zijn er wachtwoord managers zoals LastPass. Met een wachtwoordbeheerder genereert de app unieke, complexe wachtwoorden voor elke site of app die er één vereist. Wanneer je moet inloggen, vult LastPass de juiste informatie in. LastPass slaat ook uw persoonlijke gegevens op, zodat u snel vervelende formulieren kunt invullen. Het bevat mechanismen om wachtwoorden veilig te delen met andere mensen, zelfs nadat u deze sterfelijke wereld heeft verlaten. Wachtwoorden synchroniseren tussen alle apparaten, mobiel of anderszins is ook mogelijk.
 • NETFLIX. Als het gaat om mobiele video streaming, is Netflix moeilijk te verslaan. Het beschikt over een massale (als instabiele) bibliotheek van tv-programma’s en films, waardoor er een wereld van vermaak in uw hand wordt gelegd. Het is een app die niet meer gaat om tijdvulling. Het gaat ook over het bijhouden van nieuwtjes over de laatste hit shows. Het feit dat (sommige) shows gedownload kunnen worden om offline te bekijken, is een enorme voorsprong voor de service.
 • NordVPN. Google en mobiele antivirusbedrijven hebben een geweldige job gedaan om Android (meestal) vrij te houden van gevaarlijke malware. Maar als je verbinding maakt met een openbaar Wi-Fi-netwerk, is het mogelijk dat onheilspellende personen al jouw informatie kunnen onderscheppen. Daarom zijn virtuele privé-netwerken zo belangrijk, en NordVPN is één van de beste. Zelfs je IP-adres kun je verbergen van adverteerders en kun je toegang tot regio-vergrendelde inhoud verschaffen.
 • Whatsapp, Twitter, Skype, Instagram horen ook in het lijstje thuis, vooral als je graag in contact blijft met degenen om je heen.

Er zijn miljoenen apps ter beschikking in de Google Play Store. De apps die je aangeboden worden, hoeven nou niet de apps te zijn waarvan jij graag gebruik maakt. Om volledig gebruik te kunnen maken van de meeste apps is het vaak genoeg vereist te abonneren.

Ben jij iemand die veel reist, dan spreken misschien twee van de bovengenoemde apps je aan. Er zijn ook een aantal Nederlandse apps in Google Play Store tegenwoordig.

Enkele van de top Nederlandse apps die je kunnen interesseren:

 • NS Reisplanner Xtra
 • ING Bankieren
 • Flitsmeister
 • Buienradar
 • ABN Amro Mobiel Bankieren
 • ANWB Wegenwacht
 • Thuisbezorgd.nl
 • Appie van Albert Heijn
 • Marktplaats
 • NOS

Zo zijn er nog vele apps die jou kunnen aanspreken, hangt er helemaal vanaf wat jij nodigt hebt dat steeds ter beschikking moet zijn.