Waarschijnlijk heb je deze situatie als eens meegemaakt, je bent bezig met een belangrijke taak of wil iets opzoeken en dan plots valt je smartphone uit omdat de accu leeg is, ook al had je hem de dag voordien nog opgeladen, toch staat hij nu weer op 0%. Hier zijn 5 handige tips om dat te voorkomen.

1.Verlaag je helderheid

Je helderheid verlagen is waarschijnlijk niet iets waar je meteen aan denkt, maar toch is het heel belangrijk om de accuduur te verlengen. Hoe hoger de helderheid van je scherm, hoe meer inspanning het scherm moet doen om alles gedaan te krijgen en hoe meer energie hij moet verbruiken. Ideaal is je scherm aanzetten op energiebesparende stand of toch niet meer dan de helft van je helderheid gebruiken. Instellingen>weergave>helderheid.

2.Catch the big boys

Om de grote jongens te traceren die veel in energie vragen ga je naar instellingen en vervolgens klik je op batterij om te kunnen zien welke Apps er het meest energie- intensief zijn.

3.Uitschakelen van draadloze netwerken

Het is inderdaad verleidelijk om je wifi en je Bluetooth te laten aanstaan zodat je heel snel weer verbinding kunt krijgen, maar daardoor moet je batterij iedere keer steeds opnieuw op zoek gaan naar een wifi of Bluetooth apparaat. Dus dit vergt ook veel energie van je smartphone. Door op je startscherm naar beneden te swipen kun je je draadloze netwerken uitschakelen of via instellingen > draadloze netwerken.

4.Join the dark side

Smartphones met een AMOLED-scherm(wat meer voorkomt bij Samsung)is het toch de moeite om een donkere achtergrond te kiezen. Een AMOLED-scherm bestuurt elke pixel afzonderlijk,daardoor zal het energieverbruik ook afnemen. Bij LCD-schermen is het namelijk iets moeilijker omdat die gebruikmaken van een backlight.

5.Schakel onnodige meldingen uit

Omdat het de dag van vandaag zou kunnen zijn dat je veel berichtjes en meldingen krijgt via sociale media, kan het zijn dat je elke keer als je een melding krijgt, je gsm trilt of een geluidje hoort. Ook al duurt dit maar enkele seconden, iedere keer je gsm een geluid maakt verspilt het dus ook tril-en geluid energie. Dit lijkt in de eerste plaats onschuldig, maar als je die seconden optelt kom je vlug aan een uur en dan kan het ook uitmaken of je een langere batterijduur zou hebben of niet. Maak je ervan bewust en beslis welke meldingen echt belangrijk zijn. Al de rest kun je dan eigenlijk uitzetten.

Nu zijn er ook veel verschillende Apps die je laat kiezen van welke Apps je meldingen je mag krijgen en van welke niet. Je kunt ook instellingen > geluid > systeem en volume.

Bron: Foonz.nl