De Prusa i3 MK3S geldt als de ultieme upgrade van de MK3 zoals je die waarschijnlijk wel al kent. De MK3 was één van de printers die het meest gebruikt werd in de wereld van het 3D printen. In dat opzicht is het dus ook zo dat er alleen maar beter mee te werken valt dan ooit tevoren. Het is ook goed om te weten wat dit dan precies inhoudt. Aan de hand daarvan is gemakkelijk te zien dat het een goede investering is om je op het aanschaffen van deze 3D printer te richten.

 

Alle verbeteringen doorgevoerd
In de eerste plaats is het goed om te kijken naar de periode tussen de release van de MK3 en de Prusa i3 MK3S in. In die periode zijn immers ook upgrades doorgevoerd. Het aantrekkelijke aan de MK3S is dat al deze upgrades hier al standaard in zitten. Daardoor heb je dus direct al de beschikking over de meest uitgebreide MK3. Dat is echter bij lange na niet het enige. Juist de nieuwe verbeteringen die zijn doorgevoerd maken deze printer zo interessant om te overwegen. Daar zit de echte winst namelijk pas echt als het om de verbeteringen gaat.

Luisteren naar de gebruikers
De upgrades die zijn doorgevoerd in de Prusa i3 MK3S komen voort uit wat de gebruikers hebben aangegeven. Wie aan de gebruiker van de MK3 vraagt wat er beter kan, komt tot de ontdekking dat de kwaliteit van de filamentsensor nog wel iets omhoog kon. Ook de werking van de extruder kon nog wel wat beter. Bovendien blijft de print beter koel tijdens het proces. Het gevolg van al deze verbeteringen mag duidelijk zijn. Er zijn nu alleen maar nog betere 3D prints te maken. Die zijn van nog hogere kwaliteit. Dit brengt dus iets heel nieuws.

Verschillende varianten van de printer
Het is belangrijk om goed te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Er zijn nu dus verschillende varianten van de MK3 en de MK3S op de markt. Dit heeft als voordeel dat je heel precies en gericht kan achterhalen wat het soort printer is dat bij jou past. Aan de hand daarvan kan je dan zelf de keuze maken. Of je de printer nu als ondernemer gebruikt, of er een ander doel mee hebt, maakt daarin geen verschil. Het is altijd goed om te bekijken hoe je met de Prusa i3 MK3S aan het werk kan gaan.