Google kondigde laatst aan dat mobile friendly websites prioriteit 1 worden. Tegenwoordig zit iedereen op zijn smartphone en is het onmisbaar dat een website mobile friendly is. Want zeg nou eerlijk, hoe vervelend is het als een website niet snel genoeg laad. Die ene extra seconde laadtijd kan ervoor zorgen dat bezoekers de website wegklikken. Voor veel bedrijven kan dat problemen opleveren omdat ze dan minder traffic trekken naar hun website. Het is daarom belangrijk om de mobiele versie van de website te optimaliseren. En dat doe je door de tips in dit artikel te volgen.

Verwaarloos je mobiele versie niet

Het komt helaas nog steeds voor dat bedrijven denken dat de mobiele versie van de website niet zo heel belangrijk is. Deze bedrijven zullen de mobiele versie dan ook sneller verwaarlozen. Dit is natuurlijk hartstikke zonde want er zijn genoeg mensen die afreken op hun telefoon. Onderhoud daarom de mobile website goed en controleer regelmatig of de website nog goed werkt. Hulp nodig bij het optimaliseren van de website neem dan een kijkje op deze website en begin vandaag nog!

Volg de regels voor mobile friendly

Voor het optimaliseren van een website voor een smartphone zijn er een aantal regels opgesteld. Deze regels zijn makkelijk te volgen en kunnen door elk bedrijf toegepast worden. Het belangrijkste is dat er twee versies zijn van een website, 1 voor desktop en de ander voor mobiel. Als jouw bedrijf dit nog niet heeft dan wordt het aangeraden om dit zo snel mogelijk te doen. Hieronder volgen de belangrijkste regels voor mobiel friendly:

  • Tekst op de pagina moet aangepast worden naar een klein beeldscherm. De tekst moet goed leesbaar zijn zowel op mobiel als op een iPad.
  • Call-to-action knoppen moeten duidelijk zichtbaar zijn op de website maar niet de content gaan overheersen.
  • Maak geen gebruik van software systemen die niet werken op een telefoon zoals Flash.